Poslodavci i rukovoditelji sve su češće suočeni s porastom otvorene ljutnje i bijesa svojih zaposlenika. Izgleda kao da su aktualni odnosi poslodavaca i zaposlenika pred općim slomom. Iako je potpuno nekorektno o odnosu prema zaposlenicima govoriti u kontekstu "postupanja s rizicima" (termin je posuđen iz financijske industrije!), u praksi to postaje nužnost.

Suicid se odnosi na osobu koja se pokušala ubiti i u tome uspjela.

Kad se dogodi, suicid top-managera mora biti razjašnjen - radi nasljednika i suradnika. Nakon suicida top-managera, stanje u tvrtki slično je onom kod "krađe ljudi" (headhunting). Otvara se akutni problem odabira i inauguriranja kompetentnog nasljednika!

Iskustava domaćih poslodavaca u zapošljavanju ex-patriota, „šarena" su: neki su duboko razočarani a drugi vrlo zadovoljni. Pri odabiru i odlučivanju za angažman stranih kandidata primarni kriteriji najčešće se odnose na njihovu stručnost, iskustvo i profesionalnost. To očito nije dostatno jer u protivnom, ne bi se dešavala i neugodna iznenađenja.

Čudesno, kažu poslodavci, doveli smo u tvrku sjajne stručnjake s referencama. Vrlo teško smo ih nagovorili da napuste prethodni posao, na kojem su bili zadovoljni. Svi su žalili što odlaze iz tvrtke ali - išli su na bolje.

Uvjeti pojave interim managementa

Razlozi pojave interim managera jesu velike promjene u smjeru globalizacije biznisa, kad zbog masivnih spajnja kompanija mnoštvo managera ostaje bez posla a drugi je razlog u težnji managera za slobodom od korporativnog života i njene politike, promjene kulture i konstantnih reorganizacija.

Traži

Tko je online

Imamo 334 gostiju i nema članova online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok